ΡευΜΑζην

Πανελλήνια Ομοσπονδία Συλλόγων Ασθενών, γονέων, κηδεμόνων και φίλων παιδιών με ρευματικά νοσήματα

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΤΕ ΜΕ ΤΗΝ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΣΥΛΛΟΓΟΥΣ ΤΗΣ

ΟΙ ΣΥΛΛΟΓΟΙ ΠΟΥ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΝ ΣΤΗ ΡευΜΑζην

Σύμφωνα με την καταστατική πράξη της ίδρυσης της ΡευΜΑζην τα ενεργά μέλη που απαρτίζουν την Πανελλήνια Ομοσπονδία είναι οι παρακάτω Σύλλογοι:

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΡΕΥΜΑΤΟΠΑΘΩΝ ΚΡΗΤΗΣ
ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΡΕΥΜΑΤΟΠΑΘΩΝ ΚΡΗΤΗΣ
Σύλλογος μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα που ιδρύθηκε το 2003 και δραστηριοποιείται στον χώρο της Κρήτης με σημαντική δράση όμως τόσο πανελλαδικά όσο και πανευρωπαϊκά.
Στόχοι του είναι η ενημέρωση σε θέματα πρόληψης , νέων μεθόδων θεραπείας και αποκατάστασης που αφορούν τους ρευματοπαθείς, η διεκδίκηση
καλύτερης ποιότητας υπηρεσιών υγείας, η οργάνωση των απαραίτητων υποδομών και επάνδρωση τους με κατάλληλα εκπαιδευμένους παρόχους εξειδικευμένων υπηρεσιών, η στήριξη και αλληλοβοήθεια των μελών του και του οικογενειακού τους περιβάλλοντος, καθώς και η προαγωγή της έρευνας για την αιτιοπαθογένεια και θεραπεία των ρευματικών νοσημάτων.
ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΡΕΥΜΑΤΟΠΑΘΩΝ ΠΑΤΡΑΣ
ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΡΕΥΜΑΤΟΠΑΘΩΝ ΠΑΤΡΑΣ
Σύλλογος μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα που ιδρύθηκε το 2014 με κύριο στόχο την παροχή κάθε δυνατής βοήθειας, επιστημονικής, κοινωνικής και ηθικής, στις ευαίσθητες ομάδες με αυτοάνοσα ρευματικά νοσήματα.
Στόχοι του είναι η ενημέρωση σε θέματα πρόληψης, θεραπείας και αποκατάστασης Ρευματολογικών νοσημάτων, η οργάνωση εκδηλώσεων, ειδικών σεμιναρίων, διαλέξεων με σκοπό την ευαισθητοποίηση και τη διαφώτιση του κοινού, καθώς και η συμπαράσταση σε ασθενείς με Ρευματικά νοσήματα και επικοινωνία με κρατικούς φορείς για την επίλυση προβλημάτων και διεκδικητική στάση προς τους αρμόδιους φορείς για την ενίσχυση και υποστήριξη κάθε υπάρχουσας μονάδας έρευνας διάγνωσης και θεραπείας.
ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΟΝΕΩΝ ΚΑΙ ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΜΕ ΧΡΟΝΙΕΣ ΡΕΥΜΑΤΟΠΑΘΕΙΕΣ
ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΟΝΕΩΝ ΚΑΙ ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΜΕ ΧΡΟΝΙΕΣ ΡΕΥΜΑΤΟΠΑΘΕΙΕΣ
Σύλλογος μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα με έτος ίδρυσης το 1989. Σκοπός του είναι η ενεργός υποστήριξη των νοσούντων παιδιών και των οικογενειών τους, με στόχο τη βελτίωση της υγείας και της ποιότητας ζωής τους, καθώς και αξίωση από την Πολιτεία της βέλτιστης δυνατής περίθαλψης και θεραπείας για κάθε πάσχον παιδί. Αυτό σημαίνει, να έχουμε όσο το δυνατό καλύτερη ενημέρωση πάνω στο νόσημα του παιδιού μας: να γίνεται συστηματική εκπαίδευση από εξειδικευμένους φυσικοθεραπευτές, να προβάλουμε το πρόβλημα των Χρόνιων Παιδικών Ρευματοπαθειών και τις κοινωνικές του προεκτάσεις στο ευρύ κοινό και σε κάθε αρμόδιο κρατικό ή άλλο φορέα του εσωτερικού ή εξωτερικού με σκοπό την ευαισθητοποίησή τους.
ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΦΙΛΩΝ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΜΕ ΧΡΟΝΙΕΣ ΡΕΥΜΑΤΟΠΑΘΕΙΕΣ
ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΦΙΛΩΝ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΜΕ ΧΡΟΝΙΕΣ ΡΕΥΜΑΤΟΠΑΘΕΙΕΣ
Η παροχή κάθε δυνατής επιστημονικής, κοινωνικής, οικονομικής και ηθικής συμπαράστασης προς τα παιδιά που πάσχουν από χρόνιες ρευματοπάθειες ( ή ρευματικά νοσήματα) και τις οικογένειες τους.

Οι σκοποί της ΡευΜΑζην

Οι σκοποί της ομοσπονδίας ΡευΜΑζην, όπως διαμορφώθηκαν από την κοινή βούληση των συμπεριλαμβανομένων συλλόγων και ορίστηκαν στο καταστατικό της, είναι οι ακόλουθοι:

  • Η συνένωση των Συλλόγων ασθενών με ρευματοπάθειες της χώρας σε ενιαίο νομικό πρόσωπο, την ανωτέρω Ομοσπονδία και ο συντονισμός της δράσης των μελών της.
  • Η υποβολή προτάσεων για νομοθετικές αλλαγές που θα βελτιώσουν το επίπεδο του τομέα της υγείας στη χώρα υλοποιώντας αποφάσεις που λαμβάνονται από τα Όργανά της.
  • Η προάσπιση με κάθε νόμιμο μέσο των ηθικών, κοινωνικών, νομικών και υλικών συμφερόντων των ασθενών και των οικογενειών τους.
  • Η μέριμνα για την ψήφιση νομοθετικών ρυθμίσεων για την προαγωγή της υγείας, την περαιτέρω ανάπτυξη ενός ικανοποιητικού δικτύου υπηρεσιών για την υγεία για όλη τη χώρα που θα συμπεριλαμβάνει και την εκπαίδευση, κατάρτιση, επαγγελματική απασχόληση, συνταξιοδότηση, ασφάλιση και αξιοπρεπή διαβίωση.
  • Η συνεργασία της Ομοσπονδίας με γιατρούς και επαγγελματίες του χώρου της υγείας, νομικούς, κοινωνιολόγους και άλλους κοινωνικούς επιστήμονες, οι οποίοι επιθυμούν να συνεισφέρουν εθελοντικά για την πραγμάτωση των σκοπών της «Ρευμαζήν».
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Πλάνο Διεκδικήσεων ΡευΜΑζην

σε όλα τα φάρμακα που αφορούν την βασική θεραπεία των ρευματικών νοσημάτων (πέρα των ανοσοκατασταλτικών για τις φλεγμονώδεις αρθρίτιδες που ήδη ισχύει) καθώς και για τις πιο συχνές συννοσηρότητες.

και απλούστευση των γραφειοκρατικών διαδικασιών, καθώς και λειτουργία επιτροπών για έγκριση φαρμάκων εκτός ένδειξης σε περισσότερες πόλεις στην περιφέρεια.

που υποβάλλονται σε ενδονοσοκομειακές θεραπείες και διαμένουν σε μεγάλη απόσταση από Κρατικά Νοσοκομεία. Αξιοποίηση και των ιδιωτικών δομών όπου υπάρχει ανάγκη.

όπου θα παρέχεται ολοκληρωμένη φροντίδα των ρευματοπαθών από εξειδικευμένους επαγγελματίες υγείας.

για την αποσυμφόρηση των Νοσοκομείων ώστε να παρέχεται τριτοβάθμια φροντίδα στους ρευματοπαθείς που την χρειάζονται.

με ρευματικά νοσήματα (registries)

αποκατάστασης, φυσικοθεραπείας και εργοθεραπείας (συνεργασία με ιδιωτικό τομέα)

στην ρευματολογία ώστε να αναγνωρίζουν τα συμπτώματα και να παραπέμπουν στον ρευματολόγο.

στην φροντίδα των ρευματοπαθών

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Icon

Διοικητικό Συμβούλιο της ΡευΜΑζην

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΡευΜΑζην έχει σχηματιστεί ως εξής:

Κουτσογιάννη Αικατερίνη (Πρόεδρος)
Ασημακοπούλου Φωτεινή (Αντιπρόεδρος)
Παπαδάκης Ιωάννης (Γενικός Γραμματέας)
Ρέπα Ελένη (Ταμίας)
Βερυκίου Αλεξάνδρα (Μέλος)
Σπανίδου Κυριακή (Μέλος)
Χατζηιωάννου Μαρία (Μέλος)
Γκότση Παναγιώτα (Αναπληρωματικό Μέλος)
Θεοδωρίδου Αικατερίνη (Αναπληρωματικό Μέλος)
Χατζηγεωργίου Μαρία (Υπεύθυνη διεκδίκησης δικαιωμάτων ασθενών)

Επικοινωνήστε μαζί μας

Επιλέξτε για να επικοινωνήσετε με τη ΡευΜΑζήν και τους Συλλόγους της Ομοσπονδίας

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ